16. juli 2014

Boganmeldelse: 'Analfabeten der kunne regne' af Jonas Jonasson


Så blev det tid at endnu en anbefaling til sommerlæsning! Denne gang drejer det sig om den humoristiske bog 'Analfabeten der kunne regne' af Jonas Jonasson, der også har skrevet 'den hundredeårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt'.


Det handler bogen om:
Hun begyndte at arbejde som femårig, og blev forældreløs, da hun var ti. Alt tydede på, at hun ville komme til at leve et stykke tid i Sydafrikas største slumby, og så dø uden at være savnet af nogen. Hvis hun jo ikke var den hun var, men det var hun jo. Nombeko Mayeki var analfabeten, der kunne regne.
Skæbnen i kombination med hendes talent fører hende væk fra slumbyen, til international storpolitik, til den anden side af jordkloden og til to identiske og meget forskellige brødre. I løbet af rejsen lykkes det hende, at irriterer verdens mest frygtede efterretningstjeneste, inden hun finder sig selv lukket inde i en kartoffelbil.*

*Teksten herover er lånt fra bagsiden af bogen.

Det synes jeg om bogen:
Jeg har på fornemmelsen, at jeg kun burde give bogen her tre stjerner. De første 100 sider er den nemlig møghamrende kedelige, for at sige det ligeud. Og selv om det er en humoristisk bog, er der kun ét eneste kapitel, som for alvor er sjovt.
Men Jonas Jonassons skriver jo så fantastisk. Og det faktum at han altid får det mest usandsynlige og urealistiske til at ske i sine bøger, trækker bare bogen op på et helt andet niveau. Bogen indeholder desuden en masse vidunderlige karektere, som man kun kan holde af.
Så måske er 4 stjerner lige lovlig meget, men jeg synes nu, at den fortjener det.

Har du læst bogen? Hvad synes du om den? Fortæl mig alt om det i kommentarfeltet!

Husk at følge A Sea of Inspiration på bloglovin!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gå aldrig glip af et nyt indlæg på A Sea of Inspiration!